Vepřové hody

Text a foto Josef Přibyl

xxAbsence tradičních venkovských zabijaček, kterých je  na vesnicích již poskrovnu, přilákala do restaurace Pod Hořicí téměř 120 lidí. Ochutnat jitrnici, jelito, ovar, tlačenku či zabijačkovou polévku mohl každý. Odpoledne byl i volný prodej těchto dobrot pro domácí konzumaci.
xxNení divu, že v podvečer zbyl na opozdilce už jen omezený jídelníček. Atmosféru celého dne dokreslovalo velice mrazivé zabijačkové počasí a dobrou náladu podpořil harmonikář Míra Němec. Pro velký úspěch se hostinský Miloslav Uhříček rozhodl, že vepřové hody koncem března zopakuje.
xxKvalita a chuť všech řeznických výrobků byla výborná, srovnatelná s bývalými místními řeznickými mistry, kteří po desítky let v Soběšicích a v širokém okolí prováděli domácí zabijačky a výrobu. (Josef Staněk a Václav Brejcha). Mnozí si jistě vzpomenou na úroveň a poctivost jejich práce.
 
01 02 03 04 05 06 07 08 lightbox gallery demo by VisualLightBox.com v5.9m