Text a foto Josef Přibyl
| xxAbsence tradičních venkovských zabijaček, kterých je na vesnicích již poskrovnu, přilákala do restaurace Pod Hořicí téměř 120 lidí. Ochutnat jitrnici, jelito, ovar, tlačenku či zabijačkovou polévku mohl každý. Odpoledne byl i volný prodej těchto dobrot pro domácí konzumaci. |
| xxNení divu, že v podvečer zbyl na opozdilce už jen omezený jídelníček. Atmosféru celého dne dokreslovalo velice mrazivé zabijačkové počasí a dobrou náladu podpořil harmonikář Míra Němec. Pro velký úspěch se hostinský Miloslav Uhříček rozhodl, že vepřové hody koncem března zopakuje. |
| xxKvalita a chuť všech řeznických výrobků byla výborná, srovnatelná s bývalými místními řeznickými mistry, kteří po desítky let v Soběšicích a v širokém okolí prováděli domácí zabijačky a výrobu. (Josef Staněk a Václav Brejcha). Mnozí si jistě vzpomenou na úroveň a poctivost jejich práce. |